NEMOS®-hoito

Mikä NEMOS on ja miten NEMOS toimii?
Transkutaaninen NEMOS-vagushermostimulaattori koostuu stimulaatioyksiköstä ja korvaelektrodista. Stimulaatioyksikkö on suunnilleen matkapuhelimen kokoinen laite, joka lähettää sähköisiä impulsseja. Se on kytketty korvaelektrodiin, jota potilaat käyttävät korvanappikuulokkeen tavoin. Impulssit siirtyvät korvaelektrodin kautta ihon läpi vagus- eli kiertäjähermoon.

Miten NEMOS-laitetta käytetään?
Potilaat suorittavat NEMOS-hoidon itsenäisesti. Suositeltava päivittäinen stimulaatioaika on 4 tuntia, joka pitäisi saavuttaa päivittäin.

Käyttäjät voivat säätää ja mukauttaa stimulaation voimakkuutta yksilöllisen tuntoherkkyytensä mukaan päivittäin tai jopa hoitohetken aikana. Parhaan mahdollisen stimulaation aikaansaamiseksi voimakkuus pitää valita niin, että käyttäjä tuntee kihelmöintiä tai sykähtelyä stimulaatiokohdassa. Stimulaation on oltava havaittavissa, mutta se ei saa tuntua kivuliaalta tai epämukavalta.

NEMOS-laitteen käyttö ei vaadi leikkausta eikä sairaalahoitoa. Potilaat voivat yleensä tehdä normaaleja askareitaan stimulaatiohetken aikana, joten NEMOS-laitteen käytön voi helposti sovittaa päivän kulkuun.

Kuinka tehokas NEMOS on?
Useimmat epilepsian hoitovaihtoehdot (esim. lääkkeet, aivojen syvästimulaatio ja kajoava vagushermostimulaatio) eivät ole akuuttihoitoja. NEMOS ei myöskään ole akuuttihoitolaite. 

Vaikka sinulla syntyisikin hoitovaste NEMOS-hoitoon, vaikutus on havaittavissa yleensä vasta muutaman viikon tai kuukauden kuluttua hoidon aloittamisesta.

Kuten ei yleensä muidenkaan hoitojen, NEMOS-hoidonkaan tuloksellisuutta ei voida taata.

Mitä haittavaikutuksia tällä hoidolla on?
t-VNS-hoidolla on vain vähäisiä haittavaikutuksia. t-VNS-hoitotutkimukseen osallistuneista yli 800 potilaasta ja vapaaehtoisesta saatujen tietojen analyysissa todettiin mm. seuraavia mahdollisia haittavaikutuksia: kutina, epämiellyttävä tunne ulkokorvan alueella ja paikallinen kipu stimulaatiokohdassa. Nämä haittavaikutukset häviävät yleensä pian stimulaation lopettamisen jälkeen.*

* Haittavaikutustiedot, cerbomed GmbH

Konduktööri

Onko sinulla kysymyksiä NEMOS® -laitteesta ja t-VNS®-hoidosta? Ota meihin yhteyttä.